8 december 2013

Årets första julabooor.

JULABOOOR! (som det heter på skånska).

I torsdags, alldeles samtidigt som Sven satte ordentlig fart, hade vi bokat in oss på ett julbord på Staffanstorps gästis. Det är lite mysigt att stödja de lokala företagen känner jag och det här med gästis är ju genuint så det förslår. Så sagt och gjort åkte vi dit och åt årets första julabooor.

Barnen var med, och det var en spännande upplevelse även om det kanske var gotteboooret som lockade mest.

Men vi vuxna vi njöt, njöt av goooa sillar, den fina laxen, äggahalvorna och panntofflerna. Mmmm. & sen gick vi över till skinkan och senapen, korven, kålen och lite annat smått och gott för att sen avsluta den riktiga maten med köttbullar, prinskorv och lite mer potatis.

Från gotteboooret fick jag i mig en mandelmussla, sen var det tokstopp!

Men gud va jag åt. Magen stod i fyra hörn efteråt men vad gjorde det?! Det var ju gott, och mysigt och strömmen gick av och till så det blev inte riktigt så många bilder som jag hade tänkt mig.

Så där satt vi, i diskolamporna som inte blev stabila förrän Wille hade ätit upp alla sina köttbullar. Det är märkligt det där, hur man säger något till ett barn som sen kan gå i uppfyllelse. För vi skojade med honom att det var lampspöket som ville att han skulle äta upp och det skulle inte sluta blinka förrän sista köttbullen var uppäten.

& det var precis vad som hände. Mycket märkligt.

& efter att barnen ätit sig proppmätta på julgodis satte vi oss i bilen för en läskig hemfärd genom Svens hårda vindar och skitväder. Men hem kom vi och mätta var vi och tacksamma att vi kom hem utan problem.

& nu längtar jag efter nästa julbord som är ett amerikanskat julbord med jobbet, det ska bli intressant. Jag får se om jag orkar släpa med mig kameran dit och dokumenter spektaklet.

Dessutom har jag ett julbord till inplanerat den 18 december så oavsett vad så blir det mer genuina julabooor att rapportera om.

& äta sig tokmätt av!
1 kommentar:

  1. Åhh vilka fina och stämningsfulla bilder. Såå mysigt och gud så gott det ser ut med all julmaten. Läckert med granen framför en spegel!

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!