11 december 2013

Mitt allra bästa julgodis!Det här inlägget är en favorit i repris. Jag skulle kunna välja något annat godis men det här är liksom det bästa, detta och Bounty och det har jag också redan skrivit om. Så det fick bli mina underbara Cake Pops. Enjoy!


CAKE POPS

Bästa, bästa julgodiset. det enda godis Johan tycker att jag ska baka om han får bestämma. Nu får han inte det men jag gör ju sådana här också. Större delen av bakandet är superenkelt, dock är själva chokladdoppningen lite strulig men here we go.

Du behöver:

2 paket Oreos (eller liknande kakor)
100 gr Philadelphiaost
Vit choklad
Mjölkchoklad eller topping efter smak.

Pinnar (finns att köpa på Panduro) eller grillspett i lagom långa bitar.Mixa kakorna i en mixer tills det blivit en smulig massa.
Blanda ner Philadelphian och mixa till en smet. Den ska vara så att du kan rulla kulor av den.

Rulla små kulor (1,5 cm i diameter kanske) och placera på ett bakpapper (på en plåt). Stick i pinnarna och ställ in i kylen för att stelna en timme.

Efter en timme smälter du den vita chokladen, tar ut några pops i taget ur kylen och doppar först pinnen i lite choklad och trycker sen in den i en pop, detta för att försöka fästa den bättre. Doppa sen hela popsen i choklad, snurra inte, då är det risk att den blir pinnlös. Antingen placerar man dem som jag gjort, upp och ner på en plåt (mycket enklare) eller så kan man placera dem i en oasis, med pinnen nedåt (bara för att förtydliga ;-))

När alla är doppade är det dags att dekorera. Väljer du choklad kan du vänta till cake popsen har stelnat, väljer du strössel, kokos el liknande är det bra att få på det innan den vita chokladen stelnar.

Placera och förvara i tät burk i kylen. Håller ungefär en vecka.

Lycka till!
2 kommentarer:

  1. Måste jag nog göra... ser ju alldeles livsfarligt goda ut...

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!