9 december 2014

Vi byggde ett Marabou chokladhus

MMM...MARABOU


Häromdagen dök det upp ett paket från Marabou på trappen, ett paket fullt av godsaker till att bygga ett chokladhus! Hur roligt?! Vi blev i alla fall väldigt exalterade och i helgen tog sig Johan an uppgiften. & så fint det blev!
I paketet låg det sex chokladkakor (mums), ett paket Nobless (dubbelmums), en påse Nonstop (nomomnom) och en usb-sticka med beskrivning på hur vi skulle gå till väga.SÅ himla roligt, älskar innovativitet och detta är ju rent genialiskt!Men det var svårare än vi trodde, det krävs både tålamod och lugn för det är lätt att knäcka chokladkakorna (fast då kan man ju äta upp dem så win-win ändå liksom). Men efter ett tag gick det bättre. Tricket är att "värma" chokladkakorna i microvågsugnen för att det ska gå att skära i dem. & en vass kniv. Det är också viktigt.


När huset väl var ihopsatt (man fogar samman huset med smält mjölkchoklad, perfekt, hela huset är ätbart och inget hett socker att bränna sig på) är det dags att dekorera. Vi hade lite olika strössel hemma som passade bra att dekorera med, förutom nonstop som Marabou skickat med.Johan fick dekorera det precis som han själv ville, det här blev liksom hans project då jag gjorde annat. & det var supermysigt att sitta där och pyssla ihop.Här ser ni hur man klistrar fast dekorationerna, med choklad! Rena rama Kalle och chokladfabriken. & detta huset kommer nog inte hålla så himla länge, jag misstänker att vi alla kommer börja knapra på det relativt snart. Jag menar, vem kan stå mot så här mycket underbar choklad som står precis framför näsan på oss?Så där har ni det, årets mest fantastiska chokladhus. Superkul att ha fått testa på och applåder till den på Marabou som kom på detta, det är sannerligen et kul och spännande omtag på det gamla pepparkakshuset. Lite pilligt men det är ju pepparkakshus också. Men testa hörrni, det är verkligen ett festligt litet hus!7 kommentarer:

 1. Så coolt! Kanske ett projekt för nästa år:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, testa, steg-för-steg finns på www.marabouchokladhus.se

   Radera
 2. Åh vad fint! Den enda frågan är om chokladen fortfarande blir god efter två veckor i vardagsrummet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag tror inte vårt kommer hålla i två veckor och för en gångs skull tycker jag att det är helt ok om barnen och mannen nallar på huset :-)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack! (säger jag som inte gjort någonting på¨själva huset)

   Radera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!