21 augusti 2015

Christmas in London baby, London!Julresa till London bokad och jag (och kanske min man än mer) är helt lyrisk. Som jag ser fram mot detta. Sista helgen i november, dvs första advetshelgen bär det av. Vilket innebär att jag får börja adventspynta lite tidigare i år. Okejrå, om jag måste så... *s*.


Vi åker fredag till måndag och jag ser så fram mot att shoppa julklappar, se alla ljusen, återse mina gamla platser (jobbade i London ett par månader hösten/vintern 1996), åka skridskor, gå på Harrods, dricka varm choklad i Covent Garden, afternoon tea på något vackert hotell eller café.


& att insupa stämningen. Ja, sen är nog julkänslorna och julstämningen i topp.Åh tänk bara att få gå runt bland massa engelska marknader, lyfta på vackra askar, hitta kakburkar i form av telefonkiosker & bussar (jotack jag sålde sådana i den lilla souvenirbutik vid St Pauls Cathedral där jag jobbade...), ta med sig engelsk konfekt, kanske några roliga juliga tillbehör, kryddor och marmelader.


Vi kommer vara förberedda, vi åker med ett handbagage till London men har bokat att kunna checka in en väska på vägen hem. Förhoppningen är ju att kunna köpa lite roliga leksaker, sånt som vi inte hittar här lika lätt.


Ja, så det är den första planerade julhappeningen det här året och det ska bli hur kul som helst. Om ungefär tre månader bär det av. Halleluja and Good bless the Queen.


.
Alla bilder lånade från Time Out London

2 kommentarer:

 1. SÅ UNDERBART Önskar ER vidunderliga dagar Det är verkligen en upplevelse BARA att VARA DÄR ( Min egen förhoppning är att få litet av detta med mig till min JUL LONDON med allt det innebär) Klokt att fixa detta med väskan.
  Kommer att titta in då o då

  SvaraRadera
 2. Har varit i London många gånger och två runt jul. Underbar julstad! Harrods, Hyde Park och alla leksaksbutiker och varuhus är ett måste om man är på julspaning! Mitt bästa tips är att bara flanera runt i stan och njuta av alla ljus och skyltfönster. Drick varmchoklad och gå till någon park. Hyde Park var en höjdare! Kanske boka in någon teater/musikal.
  Min resa förra året: https://jennysjul.wordpress.com/2014/12/18/trafalgar-square-julgran-och-en-stor-bla-tupp/
  https://jennysjul.wordpress.com/2014/12/18/diverse-skyltning/
  https://jennysjul.wordpress.com/2014/12/18/covent-garden-med-lego-tomte/
  https://jennysjul.wordpress.com/2014/12/18/julmarknad-i-hyde-park-2/
  https://jennysjul.wordpress.com/2014/12/17/harrods-julsky…a-skyltfonster/
  https://jennysjul.wordpress.com/2014/12/17/harrods-julsky…a-skyltfonster/ ‎https://jennysjul.wordpress.com/2014/12/17/harrods-pa-kvallen/

  Lite från 2010: https://jennysjul.wordpress.com/2010/11/11/london/
  Träffa Jultomten: https://jennysjul.wordpress.com/2014/09/17/i-met-father-christmas-at-hamleys/

  SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!