2 september 2015

Julmarknader.
JULMARKNADER


Om några månader drar alla julmarknader igång och då kan det vara bra att ha lite koll på vad som finns att besöka. Jag har valt några av de största just nu eftersom de lite mindre fortfarande inte har så mycket information om årets marknader. Så mer info om marknader kommer, allt eftersom de  blir klara med programmen. Men vi börjar med några stora, kanske blir det en helg i Göteborg, Mora eller Helsingborg?
Bild lånad från Liseberg.seJUL PÅ LISEBERG


Den 20:e november slår Lisebergs portar upp för årets Jul på Liseberg. En härlig upplevelse med massor av ljus, tomteverkstad, julbord, handelsbodar och en härlig stämning. Mer info hittar ni på Lisebergs vintervärldBild: Heléne Liedholm
TJOLÖHOLMS JULMARKNADEn av Västsveriges största julmarknader med upp mot 25000 besökare. En fantastisk miljö för en julmarknad (besökte den förra året) och ett väldigt bra utbud. Här finns fantastiska skinn, korvar, honung, marmelader, kransar, hantverk, godis och mycket, mycket mer. Hit kommer jag förhoppningsvis i år igen men i år hoppas jag på snö! I år hålls marknaden den 13-22 november och mer info hittar ni på Tjolöholms slott
Skärmbild från Tomteland
..


TOMTELAND I MORA


I Mora hittar du Sagolandet Tomteland. I år är det premiär den 27:e november och Tomtelandet har öppet ända fram till Nyårsafton samt några extradagar i januari.  Här möter vi tomtar, kan åka häst och vagn, se teaterföreställningar och följa trollen. Här är möjligheten till snö en aningen högre än på västkusten gissar jag. För mer info, bege er till Sagolandet Tomteland.
Skärmbild från Fredriksdal.
JUL PÅ FREDRIKSDAL.

Stor julmarknad i Helsingborg med runt 20000 årliga besökare. Hantverk, bodar, julstämning, ljusutställning och givetvis massor av andra härliga juliga saker. Eftersom jag bor i närområdet blir detta nog en av årets julmarknader att besöka.  Pågår helgen 4-6 december och mer information hittar ni på FredriksdalInga kommentarer:

Skicka en kommentar

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!