24 november 2015

Årets julklapp - en robotdammsugare.Bild lånad från Robotnyheter

Bild lånad från Robotnyheter

WE ARE THE ROBOTS.


Så har HUI utsett årets julklapp och tja, det är ju en praktisk julklapp, men gud va tråkig att få tänker jag?! En sån här skulle jag aldrig önska mig i julklapp, däremot kanske köpa den ihop med min man. Jag skulle kunna tänka mig att ge den till farföräldrar/morföräldrar, nån gammal farbror eller moster som har svårt att städa hemma, då skulle det kanske funka som julklapp. Å andra sidan, jag är ingen dammsugarfantast och ser inte alltid dammtussarna i hörnorna så jag är knappast målgruppen :-)


Fast min katt hade nog blivit intresserad, alternativt livrädd och det hade ju varit spännande en liten stund. Fast lite för dyr leksak för katten tycker jag. Nä, den här blir det inte i år. Men kul att det blev en pryl som få kunde gissa sig till, har inte sett många listor där robotdammsugare varit ett alternativ till årets julklapp.


Så varför valdes robotdammsugaren? Informationen från HUI lyder:


"Allt fler av dagens tidspressade konsumenter söker hjälpmedel för att effektivisera och underlätta sin vardag. Den snabba tekniska utvecklingen driver på robotiseringen i samhället och skapar verktyg för konsumenter att använda i sin vardag. Det är ett större fokus på hemmet och ROT-avdragets kommande sänkning har bidragit till en rusning till butikerna för att renovera och förnya sina hem. Årets Julklapp 2015 speglar ett starkt fokus på hemmet i kombination med en stor efterfrågan på bekvämlighet och tidsbesparing. Årets Julklapp är en produkt som tar fasta på konsumenternas strävan att underlätta vardagen samt den ökade digitaliseringen och robotiseringen i samhället.


Robotdammsugaren uppfyller alla tre kriterier för Årets Julklapp.
− Det har länge talats om det smarta hemmet och nu kan vi på riktigt säga att vi är där, säger Lena Larsson VD på HUI Research. Robotdammsugaren har blivit en del av vardagen och är den nya familjemedlemmen." [källa: HUI]Så vad säger ni, kommer ni köpa årets julklapp?1 kommentar:

  1. Kul med robotdammsugare, hushållsrobotar kommer att ta över mer och mer i hemmet. Ta gärna en kik på www.hushållsrobotar.se

    SvaraRadera

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!