5 december 2015

Supergott julgodis på fem minuter - Cornflakeschoklad!LÄTTASTE GODISET EVER.


God morgon. Startar dagen med det absolut snabbaste och enklaste men samtidigt väldigt goda receptet på Cornflakeschoklad. Har du en mikrovågsugn tar det här dig max fem minuter, utan micro tar det några minuter extra. Superlätt hur som helst. Så, är ni redo? Starta klockorna för nu kör vi:

INGREDIENSER:

2 msk olja
200 gr choklad efter smak (jag valde Marabou mjölkchoklad
4 dl cornflakes
2 dl kokosflingor.


Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en microvågssäker skål/bunke. som rymmer minst 8 dl (alternativt sleva över chokladen i en annan skål senare). Häll på oljan. Placera skålen i micron och smält chokladen på låg effekt, rör om mellan varven, 2-3 minuter. Håll koll, för varmt gör att chokladen kan klumpa sig.


När chokladen är smält, ta ut skålen, häll ner all cornflakes och kokos och rör om tills all cornflakes och kokos är täckt av choklad. Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper, skeda upp små "öar" på plåten och in med plåten i kylen för att stelna. Förvara i tät burk i kylen tills det är dags att äta.


Så. Klart. Under fem minuter. Fantastico!


För er som heller kör vattenbad så tar det ju lite längre tid men även det går kanonsnabbt. Lycka till!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!