20 oktober 2016

AVSLUTAR KVÄLLEN MED BLOSSA BLÅBÄR & INGEFÄRA (OCH LITE PROSECCO...)VINTERNS SVAR PÅ APEROLSPRITZER? DET KAN MYCKET VÄL VARA SÅ, MYCKET VÄL. ÅRETS JULDRINK JAG PRESENTERAR - BLOSSASPRITZER!


Det är ju egentligen en klockren kopia, ja iaf att man blandar dem och att de smakar gott. :-) lyxar man till det med lite äkta svenska blåbär och färsk, riven ingefära så är man hemma. Var säker på att införskaffa några flaskor blåbär/ingefära (alkoholfria), töm systemet på proceccco och tjacka de bästa blåbär that money can buy och det är du som äger  JULEN i år. Utan undantad. Servera snyggt, spill inte och presentera det som det hetaste från vilket ställe som anses hetast just nu? Ibiza? Miami? LA? Buenos Aires?  Alternativt det som anses mest chilled; Sweden, Svalbard, Inland, Sibirien, Alaska, etc.


Vi passade på att  testa drycken i de tre heligaste av former. Kylskåpskall, uppvärmd till rätt temperatur samt i en kombination med processo.  Bara för att få lite feeling yo know. Dock hade vi varken tillgång till pepparkakor, ost, mandlar och russin. Men det gick finfint ändå.
Vi startade med ett litet glas kall glögg som smakade bra. Blåbär men inte så mycket ingefära. Känns lite som blaskig blåbärssoppa. Och på Vasaloppet vill man inte ha blek blåbärssoppa. Då vill man ha lite krut i och om krutet kommer fram genom att ingefäran värms upp lite så är detta en vinnare. Alkoholfri och god.
MEN, sen har vi ju den barnförbjudna versionen, den som är vinterns svar på Apersolspritzel, lite sötare och funkar kanske att värma upp lite. Inte testat tessa tyvärr. Men vi kom nog överens om att orginaldrycken uppvärmd, drucken ute i en skogsdugge medan man värmer en eld och steker lite varm korv på egentillverkade pinnar. Kall var den nog kanske mest för barn, som drink passar den på vilket parti som helst och framför allt på julafton och nyår cocktail. Testa, passar utmärkt till alla målgrupper.1 kommentar:

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!