14 december 2016

SALTLAKRITSFUDGE SOM FRÅN HIMLEN


FAVORIT I REPRIS


Gillar ni saltlakrits och fudge så är detta definitivt för er! Sjukligt gott. Jag har inte hunnit göra den i år men för att ni ska få lite tips på julgodis i alla fall några timmar innan julafton så tar vi en favorit i repris. Gillar, eller älskar ni lakrits. Då är det här ett måste. Det vattnas i munnen bara jag tänker på dessa. I helgen, i helgen måste jag ta mig tid! Dessa är ett måste på gottebordet.


Recept här nedanför.
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
1 påse turkisk peppar
200 gram mjölkchoklad
1 liten flaska svart karamellfärg

Saltlakritsströssel till garnering.

Tillredning:
Krossa påsen med turkisk peppar.
Sätt en kastrull på spisen, häll i grädden, strösocker, turkisk pepparkross, sirap och smör och koka upp till ca 117 grader. Rör under tiden och använd en kökstermometer för rätt temperatur.

När smeten nått ca 117 grader, ta kastrullen av plattan och bryt ner chokladen och rör runt så att det blir en tjock smet. Häll i hela flaskan med karamellfärg för en djup, svart färg. Rör så att färgen fördelar sig jämt.

Klä en form med bakplåtspapper, ju högre fudge, ju mindre form. Häll upp smeten, strössla över saltlakritsströssel och låt svalna, utanför eller i kylen tex. När fudgen stelnat, skär upp i mindre bitar, placera i frys tills det är dags att äta fudgen eller ät direkt.


NJUT!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MERRY CHRISTMAS!

& ett stort tack för att du har lämnat en kommentar på min blogg.

Välkommen åter!